Övriga tjänster

Vaxning

Utvändig handtvätt + vax. Vax läggs på för hand och sen ställs bilen i vår helautomatiska vax- och polermaskin. Sedan går vi efter för hand och tar bort eventuella vaxrester. Ger en lyster och glans till nya och välskötta bilar. Vaxet lägger sig som en tunn skyddande hinna på lacken, men skyddar bara i ungefär ett halvår. Därför bör bilen vaxas två gånger per år (tips på våren och på hösten).

Polering och vaxning

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel. Bilens utsida handtvättas sedan med ett effektivt bilschampo. Hela bilen högtrycksspolas. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönsterna putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om ni tillhandahåller originalfärg.

Klädseltvätt

Dammsugning och våtsugstvätt av klädsel, dörrsidor, golv och innertak. Svårare fläckar förbättras eller försvinner helt med fläckborttagningsmedel.

Sanering

Dålig lukt i bilen kan avlägsnas genom att bilen foggas. Det innebär att vi gasar hela bilen med bakteriedödande medel. Vi anpassar gasen efter vilken lukt som ska neutraliseras. Utmärkt mot rökdoft, mögel, djur, matrester m.m. Vid svårare nedsmutsning bör bilens interiör klädseltvättas före behandlingen.

Utvändig handtvätt

Vi avlägsnar smuts, salt och tjära med hjälp av olika avfettningsmedel och högtryck. Vi spolar så klart hjulhus som fälgar. Sedan schamponeras hela bilen för att sedan spolas av igen. Efter det torkas hela bilen med sämskinn och däcken behandlas med gummiglans.

Heltvätt

Utvändig handtvätt + avlägsning av smuts, salt och tjära i dörrgångar med hjälp av avfettningsmedel och högtryckspolning. Sedan torkas dörrgångar och instrumentpanel av. Dammsugning av kupé- och bagageutrymme samt putsning av alla fönster, speglar och fälgar. Mattor spolas också av.

Invändig rekonditionering

Utvändig högtryckstvätt med kallavfettning. Fälgrengöring. Rengöring av motor och motorrum, dörrgångar och bagagelucka. Dammsugning kupé, dammsugning av bagageutrymme inkl. utrymmet för reservhjul, rengöring rutor, luftutsläpp, askkoppar, gummimattor, samt behandling av plast och gummidetaljer invändigt.

Helrekonditionering

Förutom polering och vaxning behandlas dessutom bilens interiör. Här ingår fönsterputsning, dammsugning och rengöring av instrumentpanel och övriga plastdetaljer. motortvätt och dörrfalser görs rena.